top of page
lucia-x-ludiek-hotel-restaurant-havelte-voor-social-media-8.jpg
HOME

De missie van Ludiek

Met een restaurant, 9 hotelkamers, een groot terras met uitzicht over de weilanden én een gastvrij team heeft Ludiek veel te bieden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons kan slapen, eten en drinken in een toegankelijke, huiselijke sfeer en dit alles met een aangename balans tussen prijs en kwaliteit. 

lucia-x-ludiek-hotel-restaurant-havelte-voor-social-media-7.jpg

In het restaurant laten we onze gasten ongedwongen genieten, waarbij gedurfde, verrassende en smaakvolle gerechten geproefd kunnen worden en waarbij beleving belangrijk is. Of je nu komt voor een eenvoudige of meer culinaire lunch, een borrel of een creatief diner, wij nemen je met persoonlijke en hartelijke gastvrijheid mee in de wereld van Ludiek en leggen je culinair in de watten.

 

Ludiek is in 2018 geopend door de voormalige eigenaren Petra Schrijer en Abe Brouwer en sinds april 2024 hebben wij, Renate en Thomas, Ludiek overgenomen en zijn we eigenaar van dit prachtige bedrijf. Thomas maakt al sinds de opening in 2018 onderdeel uit van het keukenteam van Ludiek.

ABOUT
MENUS

Hotel

Ons kleinschalige hotel heeft 9 comfortabele tweepersoonskamers. We leggen een sterke nadruk op duurzaamheid en het gebruik van lokale producten. Dit omvat niet alleen de culinaire aspecten, maar ook de inrichting en het dagelijks functioneren van het hotel. Ons hotel staat bekend om zijn persoonlijke service en gastvrije benadering. Gasten voelen zich welkom en gewaardeerd door de persoonlijke aandacht die ze ontvangen.

Gelegen in het schilderachtige Havelte, biedt het hotel een unieke setting die ideaal is voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De nabijheid van natuurgebieden en wandel- en fietspaden biedt onze gasten de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van alledag en te genieten van de natuur.

177926042.jpg
lucia-x-ludiek-hotel-restaurant-havelte-voor-social-media-25.jpg

Thomas & Renate

Thomas Alachouzos is geboren in Singapore en groeide op het eiland Kalymnos in Griekenland waar dichtbij de natuur een liefde voor koken met pure ingrediënten begon. In Griekenland leerde hij jagen en vissen van zijn vader en keek hij trouw toe hoe zijn moeder en oma kookten. Lekker en goed eten liep als een rode draad door zijn jeugd en eenmaal in Nederland koos hij voor de koksopleiding. Door werkervaring op te doen bij zowel fine dining restaurants als bij een slagerij en vershuis, heeft hij zijn eigen kookstijl ontwikkeld. Hij omschrijft die het liefst als ‘inventief en licht Frans’. Deze stijl wordt door zijn achtergrond beïnvloed door de rijke smaken van de Grieks-mediterrane keuken en van Azië. 

Sinds de opening in 2018 werkt Thomas bij Ludiek en sinds april 2024 is hij chef-eigenaar. Thomas is geïnteresseerd in wijn en wijn-spijs-combinaties en volgde een wijnopleiding.

 

Horeca en zorg hebben altijd de interesse van Renate Kortekaas gehad en inmiddels zijn beide verenigd in haar dagelijks leven. Als vijftienjarige werkte ze in de bediening bij theehuis ’t Hunebed in Havelte en tijdens haar studie psychologie werkte ze bij restaurants als Bovenmeester en Patijntje in Steenwijk en in het DoubleTree by Hilton hotel in Amsterdam. Thomas en Renate hebben elkaar in 2015 bij de Bovenmeester in Steenwijk leren kennen. Inmiddels is Renate werkzaam als GZ-psycholoog en dat combineert ze met het werken achter de schermen bij Ludiek.

SPECIALS
PHOTOS
bottom of page